Турбо пътища на XC70 D5244T4

bossnass

New member
За Много години!

Отново отварям приказка за ремонт.
Причината - сцепен турбо маркуч между интеркулера и дросела (30792545). Вероятно комбинация от старост и пренадуване (имах проблемен актуатор). Тръбите са ужасно меки вече и искам да ги сменя вкупом.

Взех тази, афтърмаркет, която се предлага на много места, дори в Скандикс е същата. Обаче е по-къса с поне 5см и при опит са монтаж е ужасно напрегната. Сега разглеждам цели комплекти с трите в немския eBay. Но ме притеснява, че изглежда по същия начин на снимката и чак ще дойде къса. Къде може да бъркам?

1000004237.webp

За тръби, съм ползвал или оригинални или на do88 силиконови сини. За тях знам че пасват правилно и са доживотни на двигателя спрямо фабричните. Но и цената им е друга.

Принципно, цената винаги подсказва малко или много къде е качеството на частите. Ако комплекта 3 тръби в eBay.de е на цената на една оригинална, аз бих очаквал голяма вероятност за драматизми.
Както казваше Китодар, то е стомана от Чили, докарана в Мароко по Нигерийската линия, а то са си бивши колонии там и си е същото като оригинала.

Ако ще купувам не оригинално, се стремя да е от производителя на частите който прави и частите за Волво.
INNA - ролки и ремъци.
Mahle / Meyle HD - окачване.
Pierburg - всякакви клапани/соленоиди за вакуум и контрол на турбота
Nissens / NRF - за радиатори и климатични части.
SKF - лагери на главините. Все пак Волво произлизат от SKF.
ATE - Спирачки
Denso/Bosch - Горивна система и сензори.
Sensata - Сензори за изгорели газове / ламбда сонди.

За тези маркучи, бих взел do88 ако гоня дълголетие. Ако продавача в немският eBay има оставени коментари за конкретният комплек, това може да помогне.

Назад
Топ