Кола внос от Северна Америка

• Стартер на теми Стартер на теми dryn
  • Начална дата Начална дата

dryn

New member
Здравейте!

Оглеждам се за кола от САЩ или Канада - V90 Cross Country или XC90 след 2020. Изчетох темата за внос на коли от там и съм съгласен, че си е късмет да случиш на наистина добра и здрава бройка (от търгове) и отнема време, докато излезе нещо читаво. Примирих се с факта, че ще внасям нещо с леки щети, но ме притеснява моментът с настройките Американски/Европейски пазар. Разпитах във Волво и Volvo Tune Line и разбрах, че официално такава конверсия не се прави. Дори можело да ти блокират автомобила, ако подушел официален сервиз... Това последното малко ме съмнява... Знам, че Volvo Tune Line пипат някакви настройки, за да се премине към европейски пазар, но ми казаха, че няма 100% гаранция за успех, че за AAOS коли имало някакви пинизи, но и те не се получавали винаги и че интернетът в колата по-скоро няма да работи, съответно приложението с всички прилежащи екстри (палене от разстояние, пускане на климатик/отопление и т.н.) няма да работят. Разгледах и списък с опции в Orbit (промяна на единици на километража, честоти за радиото, карти за навигацията, LED матрични фарове, което не било активно в САЩ???), което предполагам е като да си закараш колата във Volvo Tune Line.
Та, дали може някой да поясни как стоят нещата с конверсията, та да знам какъв е шансът, кола внесена от там, да остане с половината си екстри :)

Отностно Орбит/ВТоол и други външни промени - д,а пак ще станат нещата, но преди всяко ходене в МотоПфое и закачане на Вида, ще трябва да връщаш оригиналната настройка. Иначе ще влезе колата в черният списък и край на наливане на софтуер от Вида.

Твърдо ми отказаха. И ъпдейт не искаха да проверят щото била от Канада и щом работело да не пипат...

То за наливане на софт от Волво явно няма да стане. Евентуално ако се сменя нещо, тогава май биха наляли...

Назад
Топ