Модул ляв фар S80 P3 2011

• Стартер на теми Стартер на теми Toni S80
  • Начална дата Начална дата

Toni S80

New member
Привет, колеги,
пиша с молба за съдействие от който се е сблъсквал с подобен проблем.
Колата е S80 2011 P3 D5 205. Имам грешка за фаровете на таблото. Доколкото знам от предходния собственик, би трябвало грешката да е поради сменен управляващ модул на левия фар с модул от десен фар. Фаровете принципно си светят ок, но не знам дали все пак регулирането им е оптимално с оглед тази грешка. От тук следват няколко въпроса:
1) моя автомобил като цяло има ли опция завиващи фарове ? Аз смятам, че нямам, понеже нямам копче вътре в купето, каквото съм виждал на други модели. Само че пък ми казаха, че имам завиващи фарове, понеже под капака съм бил имал ABL модул, който трябва да е Active bending lights реално. Та, имам ли или не, къде е истината :D ;
2) някой може ли да ме насочи от къде мога да си намеря модул за левия фар, понеже от Волво ми казаха около 900 лв, в Елит кар ми казаха над 1000 и ми се струва несериозно и нереално. Питах на няколко места от коли за части, но ударих няколко греди.
3) ако приемем, че фаровете си светят ок и няма смисъл да се занимавам, има ли вариант с диагностика тази грешка да се махне и да не се появява или компютъра си обикаля всички сензори и датчици при всяко палене и си засича проблем там от грешния модул и няма мърдане..

Благодаря на всички отзовали се и съжалявам ако темата е коментирана някъде, не успях да намеря нищо вече обсъждано.

Здравей,

Ако фаровете ти изглеждат така, значи са завиващи. Ако имаш ABL модул значи даже може и да завиват.
1000010466.webp

Но ако питаш дали са завиващи и никога не си виждал вечерно време докато караш бавно как се движи светлината наляво надясно като пипнеш леко волана, може и да не работи завиването.
Кажи каква е грешката която имаш. На фара има 0 модула. ABL модула се намира под кората на чистачките, а в по новите години даже вече няма ABL модул и неговата функция се изпълнява от CEM-a. На фара имаш баласт за палене на ксенона и мотор за движение на на фара нагоре надолу и наляво надясно. Системата се допълва и от два жироскопа закачени на окачването на двете десни гуми които казват колко да се наведат ксеноните автоматично.
Кажи си VIN номера и ще потърся фар/мотор за него(естествено ако грешката е за мотора). На времето съм купувал два фара с баласти и мотори и ксенон крушки за 1000 лева от Полша, та тея 900 лева за мотора на един фар не са необходими.

Ако имаш счупено по фаровете, те ще се наведат максимум надолу за да не заслепяват. Много зависи каква е грешката. Премахване на грешка без оправяне на проблема не става. Тя ще се запише пак на следващо палене на колата.

Назад
Топ