Volvo XC40 D3 (2019) – Множество записани грешки в модулите, моля за мнение и насоки

palneza

New member
Здравейте колеги,
Наскоро закупих Volvo XC40 D3, 2019 г. и направихме диагностика с помощта на колегата Милен. Излязоха доста записани грешки в различни модули и бих искал да чуя мнения от по-опитните колеги относно възможните причини, кои от тях са реални текущи проблеми и откъде е най-разумно да започна отстраняването им.
Автомобилът е на около 274 000 км.
Записаните грешки съм ги прикачил.
След дадени препоръки от Милен, мисля да започна от смяната на MAF и MAP датчиците, както и клапан за управление на турбината. След което мисля да се пробвам да изчистя DPF филтъра.

Прикачени файлове

• 1000090690.webp
    1000090690.webp
    125.1 KB · Изгледи: 0
Пиши като смениш някой от датчиците.
Това което забравих да ти кажа като се видяхме, този който е на входящият колектор може да трябва само да се изчисти от мръсотията която идва през EGR-a.

1000091650.webp
Поръчах тези части. Докато ги чакам днес почистих MAF и MAP изтрих грешките, покарах я малко и за нов радост грешките не се появиха. Като махнах този на всмукателната тръба ми направи впечатление, че има много нагар и на датчика и вътрере в тръбата или там както се казва. Та в тая връзка моля за съвети как да си я почиста.

Може да ползваш всякакви препарати за нагар като този:
ЛИНК
Но е препоръчително да махнеш частта която ще се почиства, за да можеш да изкараш всякакви мръсотии които ще се отчупят навън и да не попаднат после в двигателя. Както си говорихме, целият входящ колектор е за махане и за чистене, щом по датчика е имало много нагар.

Последна редакция:
На този етап докато не е почистен има ли смисъл от смяната на датчика или да го сменя чак след като го почиста

Назад
Топ