Привет,
Да почнем от това какво има в P3 генерацията към която е твоята кола.
Има два вида рейки за модела. Хидравлични и Електро-хидравлични. Първите разчитат само на хидравличната помпа, докато вторите предлагат и допълнително подпомагане и настройка през Sensus системата с възможност за избор на Low/Mid/High Steering assist.
Ако нямаш опциите в Sensus и не си избираш дали волана да е супер лек или да е като на Лада, значи си със стандартната рейка.
Стандартната рейка е направена да отговаря на настройката Mid - средно усилие за въртене на волана.
Сега за загубата на масло. Това не е често срещано P3 платформата и твоя модел. Няма задължителност за рециклиране и на рейката и на помпата. Това което има в годините от Volvo е сервизен бюлетин (TJ26218) за подмяна на гумените накрайници (31317220) на които се закрепя помпата и слагането на допълнителен кожух (31360689) около помпата за да се намали прекомерният шум който се чува от нея както и да се предотврати задържането на вода около помпата. Твоята кола влиза в диапазона на "шумните" помпи.

50мл хем не са много за 3-4 седмици, хем не са малко. Щом има теч, той трябва да се отстрани, но препоръката ми е да се огледа много добре около помпата и всички маркучи и техните quick connect накрайници. Най-добрият начин е да се почисти навсякъде и да се кара колата месец два, за да се види от къде ще просълзи. Ако наистина не е от някой маркуч - тогава рейката се рециклира. Едно от нещата които се чупят в рейката от липса на хидравлика, са пружините които подпомагат връщането на волана в права позиция. Може да направиш следният тест и да оцениш дали в твоята рейка пружините са здрави. На паркинг с достатъчно място, спираш колата и навиваш волана докрай на едната страна. Тръгваш с пуснат волан, не много бързо, не много бавно, докато стигнеш 15-20 км/ч волана трябва сам да се е върнал в изправено положение. Правиш го и в двете посоки. Не знам защо, лявата пружина че чупи, и когато е навит на дясно волана, при тръгване не се връща.
Внимавай на кой ще се довериш да рециклира рейката. Попитай дали усилието за завиване ще се промени, дали ще използват правилното хидравлично масло или не. От опит знам, че в повечето сервизи за рейки, след подмяна на частите на рейката, се подсигуряват и слагат разни добавки против течове, които са с друг вискозитет, от което волана става доста тежък.