XC90 2017 смяна на стопове към фейслифт 2025.5

• Стартер на теми Стартер на теми Millen
  • Начална дата Начална дата
  • Представено

Millen

Administrator
Член на персонала
Номера на стоповете:
32386044
32386047

Оказа се, че фейслифтовите стопове от 2025.5 стават на всички XC90 от 2016 до 2025.

Оригинални:
side_old1.webp

Фейслифт:
side_new1.webp

Оригинални:
side_old2.webp

Фейслифт:
side_new2.webp

Оригинални:
rear_old.webp

Файслифт:
rear_new.webp

Номера на стоповете:
32386044
32386047

Оказа се, че фейслифтовите стопове от 2025.5 стават на всички XC90 от 2016 до 2025.

Оригинални:
Вижте прикачения файл 66

Фейслифт:
Вижте прикачения файл 67

Оригинални:
Вижте прикачения файл 68

Фейслифт:
Вижте прикачения файл 69

Оригинални:
Вижте прикачения файл 70

Файслифт:
Вижте прикачения файл 71
Колко пари ти излезе това удоволствие , много ми харесва моето хц90 и същото като твоето ( цвят и джанти)

Къде мога да намеря схема как се махат въпросните задни светлини?
Гледам някакви клипове по тубата, половината кола разглобяват...

Къде мога да намеря схема как се махат въпросните задни светлини?
Гледам някакви клипове по тубата, половината кола разглобяват...
Схема не знам, но....

Започва се от горе надолу.
Махаш двете капачета ма които чише SRS Airbag. Под рях има по един болт. Най горната пластмаса във всеки ъгъл се дърпа навън от долният й край, защото от горната й страна има крака които се подпъйват под тавана.
Следващият слой/ред пластмасо се държи от една пластмасова гайка, мисля 10ка. След гайката, се дърпат навън, като сегдържат на щипки.
Така остават само най долните кори. За тях, сваляш седалките да легнат, махаш две капачета зад хромираните халки за мрежа е багажника, махаш двата болта зад тях. Махаж, пода на багажника, както и панела които покрива батерията лакто и пластмасовият лиген от дястно. Останаха двата меки панела между задните седашки и шасито. Под тях мисля някъде горе июа още по един болт. Те се натискаха с отверка в гпрният си край за да изпуснат щипките.
Вече страничните панели са махнати. Сега остава да поотместиш задната броня за да откриеш болтоветв на стоповете под нея. За бронята сд почва от задните лайсни над калниците. Издърпеат се навън, защото са на щипки като се почва от предната им част. Дърпа се смело и навън за да излязат.
После за развиват болтовете в задната част на калобраните. Самата броня се държи и от 4 болта отдолу, те се махат 2 по 2, ако искаш да не сваляш цялата броня.
И накрая останаха двата долни стопера на които се обляга багажника, те се завъртат половин оборот в посока развиване и се вадят.

И си готов. Най-горният болт на стоповете мисля че беше гайка и е трудна за махане и слагане. Затова подложи се малко найлон в камъка на тресчотката за да не изпадне като я развиваш.

Не е сложно, но трябва бавно като се прави за първи път.

п.с. Поговорката на този пост е - една снимка - 1000 думи. Но не съм снимал как ги сменям.

Много благодаря за напътствията!!!
Открих и една тема с картинки ( ЦЪК! ), та стана комбинация и всичко е ток! Оказа се, че единият горен болт липсваше, а другият едвам беше навит с 2-3 оборота. Получи се учудващо лесно 😁

Последна редакция:
Да, горните болтова са много често отвити или липсващи. Не знам защо, но на 3 коли и то не само XC90 (XC60) бяха така. Може да има връзка трудният достъп до тях и това че често падат при опит да ги завиеш и псоле никой не ги търси някъде надолу по купето.

Назад
Топ