Волво ХС 40

• Стартер на теми Стартер на теми Kremen
  • Начална дата Начална дата
Като платформа не съм срещал да има нещо конкретно, чакам polestar 2, който е на същата. Зависи от задвижването на което ще се спрете.
Здравейте,
Аз имам xc 40 d3 awd, търся колеги за обмен на информация. Автомобила е хубав, но "сервизи райето" е по трудно защото е по нов

За софтуера явно има моменти в които трябва да се посети официалното представителство, а относно механиката е добре да се довериш на сервиз с добра история или познат. От личен опит мога да кажа, че се нароиха много майстори които се хвърлят в дълбокото без да могат да плуват.

Точно проблема с емисиите уби дизела, старите мотори бяха безпроблемни и дуракоустойчиви, а новите с всички еко добавки за съжаление изискват много поддръжка и са проблемни. Поради тази причина реших да пробвам как е и само на ток.

Точно проблема с емисиите уби дизела, старите мотори бяха безпроблемни и дуракоустойчиви, а новите с всички еко добавки за съжаление изискват много поддръжка и са проблемни. Поради тази причина реших да пробвам как е и само на ток.

Здравейте,
Аз имам xc 40 d3 awd, търся колеги за обмен на информация. Автомобила е хубав, но "сервизи райето" е по трудно защото е по нов
Ако имаш въпроси всякакви, това е мястото. Идеята на форума е да питаме, споделяме и да си помагаме един на друг.
За сервизите - напълно си прав. По трудно е вече с новоте коли, но това е политиката на МотоПфое в България за Волво. Достъп до Вида не се продава на никой и под никаква причина. Което спира всички алтернативни сервизи да имат достъп до процедури, софтуер, номера на части по шаси и тн.
С един приятел вече година и нещо баем на един Engine Check от Канада Т6 да угасне, 4 пъти в МотоПфое, 2 пъти в КиБ и ние двамата 10 пъти се завирахме под колата. Живот и здраве на 8ми Декември ще се оправи.
За дизела - мда екологията ги уби дизелите. Аз затова отидох при бензина. По натам и към тока ще се ходи най вероятно.
За търсенето на колега с подобна кола - абсолютно си прав. Докато не чуеш и видиш как работи друга кола като твоята, няма как да знаеш, дали твоята работи както трябва да работи.

Отнови, ако имаш всякакви питания, давай, ще ги бистрим.

На мен ми светна "cheka"...един ми казва "ДПФ", друг "Адблу", трети дай да махаме всичко и ще се родиш, попаднах на сервиз с грамотен техник, но ми каза "не мога да взема решение какъв проблема" и ме посъветва да отида в оторизиран сервиз. Имам дата за 04.12 живот и здраве ще видим.

Ако имаш грешка от диагностика - сподели я.

За DPF - гледа се на живи данни налягането на празен ход и налягането на 4000 оборота. Естествено и грешка ще има записана. Принудително изгаряне на място се пуска, ако не се оправи може да се свали и да се закачи на машина за промиване. последен вариант смяна.
За AdBlue - умира помпата дето го докарва от резервоара напред или протичат маркучите около двигателя. Познават се защото изглеждат като захаросани с пудра захар там където изпускат.
За махане - недей влиза в драми и филми.
Иначе запушват охладителите на EGR-a, пръска им се металната тръба от ERG-а към всмукателният колектор, всмукателният колектор се пълни със сажди и не пуска достатъчно въздух през вихровите клапи.
Най добре, да си знаеш грешките преди сапунисването в МотоПфое. Ако нямаш с какво да я прочетеш и си в София, може да помогна ако искаш да я прочетем събота/неделя на Икеа.

Назад
Топ